rond1

Interim & projecten 

Op zoek naar tijdelijke of projectmatige inzet op het gebied van communicatie en/of social media in zorg of welzijn?
Dan bent u bij mij aan het goede adres.

Communicatie in een veranderend speelveld

De wereld van zorg en welzijn is volop in beweging. Gemeenten hebben nieuwe taken gekregen. Zorginstellingen en gemeenten moeten samenwerken als het gaat om het sociaal domein. Het gevolg is dat zorgorganisaties steeds meer met elkaar gaan concurreren in de slag om de cliënt, maar ook in de slag om de medewerker. Hoe kunnen zij zich in de markt onderscheiden? En hoe kunnen zij communicatie inzetten om interne veranderingen aan te jagen? Ik help zorgorganisaties om zich beter te profileren met een uitgekiende communicatieaanpak.

Dit kan zowel intern als extern gericht zijn. Ik ben hiervoor op interim basis of projectmatig beschikbaar. Zelf werk ik het liefst vanuit betrokkenheid en verbinding. Met de mensen met wie ik werk, maar zeker ook met de mensen voor wie ik werk. Voor wie de communicatie bedoeld is: medewerkers, inwoners, cliënten, mantelzorgers, vrijwilligers…. Samen komen we dan tot de beste aanpak voor jouw communicatievraagstuk.
Die betrokkenheid en verbinding van mezelf uit ervaar ik nou eenmaal het meest in de zorg.

 

Baalderborg Groep: van communicatie naar samenwerking

Voor de Baalderborg Groep heb ik een communicatiestrategie geschreven en ben ik nauw betrokken bij het project ‘Samen zorgen dat’, één van de speerpunten van de Baalderborg Groep over de samenwerking met het netwerk van de cliënt. Met als doel: het versterken van de eigen kracht van de cliënt met behulp van informele zorg en professionals.

BVKZ: professionalisering en kennis delen

Bij BVKZ (Branchevereniging Kleinschalige Zorg) draag ik bij aan de professionalisering van de communicatie en daarmee van de organisatie. Belangrijke doelen zijn kennis delen, zorgdragen voor vernieuwing en continuïteit, komen tot samenwerking en verbinding. Activiteiten o.a. het ontwikkelen van een Kennisplein voor kleinschalige zorg, het organiseren van kennis- en inspiratiesessies en het implementeren van een professionele communicatiefunctie.

Hoe kan ik je helpen? 

Communicatie speelt een belangrijke rol bij veranderingen. Niet alleen om te informeren, maar ook om een goede dialoog tussen gemeenten, zorginstellingen, medewerkers en cliënten op gang te brengen, om betrokkenheid te creëren en een veranderingen aan te jagen. Ik ben beschikbaar voor het aansturen van communicatieprojecten, het maken en uitvoeren van communicatieplannen, als tijdelijke kracht op je afdeling of voor het organiseren van evenementen. Wil je professioneel aan de slag met social media? Dan kan kan je adviseren, maar ook het werk (geheel of gedeeltelijk) uit handen nemen om je social media op te zetten en uit te voeren. Ik ben resultaatgericht, flexibel en kan snel schakelen. Ik heb ruime ervaring in het sociaal domein en in de zorg. Inmiddels werk ik alweer 15 jaar als zelfstandig communicatieadviseur in zorg en welzijn. De afgelopen jaren heb ik diverse opdrachten gedaan bij onder andere Carinova, Waardigheid & trots, In voor zorg!, de gemeente Utrechtse Heuvelrug, het NCJ en de KNMG.

“Ik werk met Annemieke samen in het project ‘Samen Zorgen Dat’, wat gaat over de samenwerking tussen cliënt – netwerk en professional. Een strategisch project met organisatie brede impact. Annemieke ondersteunt ons op het gebied van communicatie. Ik heb Annemieke leren kennen als een kundige vrouw die op hoofdlijnen goed de verbinding weet te leggen tussen verschillende deelprojecten, acties en werkgroepen. Annemieke is laagdrempelig te benaderen, en geeft vanuit haar rol op een prettige wijze gevraagd en ongevraagd advies, wat vaak nieuwe inzichten geeft. Annemieke komt zelf met frisse en vernieuwende ideeën, maar houdt daarbij zeker het hoofddoel van het project voor ogen.”

Bianca Kosters

Projectleider, Baalderborg Groep

Contact

Wil je bespreken hoe ik je kan helpen?

Pin It on Pinterest

Share This