Het lijkt misschien ver weg, maar voor je het weet is het alweer 10 november: Dag van de Mantelzorg. Ben jij al iets aan het voorbereiden daarvoor? Ik heb de afgelopen jaren gemerkt dat zorgorganisaties dit vrij laat oppakken, en dan schiet de mantelzorger er vaak toch een beetje bij in. Terwijl deze dag juist bedoeld is om mantelzorgers in het zonnetje te zetten! Daarom heb ik het gratis Mantelzorg Pakket ontwikkeld.

Impact

Als je mantelzorger bent, heeft dat veel impact op je leven. Dit thema staat maatschappelijk erg in de belangstelling. Zo keek ik  naar de documentaire ‘Moeder aan de lijn’, dat een inkijkje geeft in het leven van drie mantelzorgende dochters die voor hun ouder (en slechter) wordende moeder zorgen. Je ziet in deze documentaire heel goed hoe intensief mantelzorg kan zijn en hoeveel impact het heeft op het leven van deze dochters. Dit weet ik ook vanuit mijn eigen ervaring als mantelzorgende dochter. De uitzending gemist? Bekijk hier alsnog de documentaire.

De minister van VWS onderstreept het belang van goede samenwerking tussen mantelzorgers en zorgprofessionals. Vanuit mijn visie is goede communicatie daarbij onontbeerlijk, dit ligt aan de basis van goede samenwerking. Hoe dat zit, leg ik uit in de eerste video van het Mantelzorg Pakket. Dit pakket heb ik ontwikkeld om zorgmedewerkers te ondersteunen bij de voorbereiding van de Dag van de Mantelzorg. Het is een gratis online mini-training in de vorm van twee video’s over de communicatie met mantelzorgers en de Dag van de Mantelzorg. Inclusief een handige checklist ter voorbereiding van een leuke activiteit voor mantelzorgers. Daarmee kun je gelijk aan de slag om hen eens extra in het zonnetje te zetten op 10 november aanstaande.

Werk jij in zorg of welzijn en heb je veel met mantelzorgers te maken?

Worstel je soms ook met hoe je tot een goed contact en goede samenwerking met mantelzorgers komt? En denk jij: ik wil wel iets doen voor mantelzorgers op de Dag van de Mantelzorg, maar hoe pak ik dat aan? Vraag dan het gratis Mantelzorg Pakket met de videolessen en de checklist aan! Heb je nog vragen, neem dan gerust contact met me op!

Pin It on Pinterest

Share This