rond1

Over mij

Ik ben Annemieke Bol en het is mijn missie de zorg beter te maken met betrokken en effectieve communicatie.

Van dialoog naar actie

Bij communicatie draait het om de dialoog, het met elkaar ‘in gesprek’ gaan, goed luisteren, verbinden en draagvlak creëren. Zodat mensen in actie komen. Dit geldt voor de communicatie tussen zorgorganisaties, hun medewerkers, hun cliënten, familie, mantelzorgers, maar ook in relatie met gemeenten, welzijnsorganisaties en andere partijen. Ik werk vanuit betrokkenheid, een scherp observatievermogen en een resultaatgerichte aanpak. Een aanpak waarbij ik de optimale communicatiemix ontwikkel, helemaal afgestemd op de vraag van de klant.

Maatschappelijke bijdrage

Ik werd voor het eerst écht met de wereld van de zorg geconfronteerd toen mijn ouders slechter werden en achter elkaar gingen dementeren, in een verpleeghuis belandden en uiteindelijk zijn overleden. In die fase leerde ik het werk van zorgmedewerkers enorm waarderen. En zag ik wat er allemaal bij kwam kijken om goed zorg te verlenen. Ik had daar enorm veel respect voor. Deze mensen hadden een maatschappelijke taak, en ze deden dat vaak met liefde. Daar wilde ik ook aan bijdragen, maar dan vanuit mijn eigen expertise als communicatieadviseur. Zo is ook mijn missie ontstaan om de zorg beter te maken met betrokken en effectieve communicatie.

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief met tips en inspiratie
over communicatie in zorg en welzijn!

De kracht van communicatie

Met alle veranderingen in de zorg is het werk de laatste jaren onder druk komen te staan. Het moet allemaal efficiënter, meer in minder tijd. Toewijding en aandacht lijken te verdwijnen. En wat je daarmee beoogt, lijkt juist niet te lukken. Je acties hebben een tegengesteld effect. Vanuit mijn jarenlange ervaring als communicatieadviseur in de zorg heb ik ontdekt dat je juist meer resultaat boekt door goed te luisteren, tijd voor een goed gesprek te nemen en aandacht te geven. Vanuit de dialoog ontstaat betrokkenheid en verbinding, en kun je gaan samenwerken.

Dat is de kracht van communicatie. Daar wil ik graag aan bijdragen. Ik doe dat op verschillende manieren: met het gratis e-book vol tips en inspiratie over de communicatie met het informele netwerk, met mijn opleidingsprogramma Samen naar betere zorg, als interim adviseur of op projectbasis, of door het geven van trainingen of coaching. Met mijn strategisch inzicht en praktische aanpak laat ik zien hoe betrokken en effectief communiceren niet alleen meer werkplezier en meer kwaliteit geeft, maar ook meer welzijn voor cliënten. Zo maken we met elkaar de zorg beter, daar doe ik het voor! Doe je mee?

 

 

Wil je graag met mij kennismaken? Neem contact op voor een afspraak!

Pin It on Pinterest

Share This